Radu Peas descoperă astăzi dacă va fi eliberat din închisoare după mai puţin de jumătate din cei nouă ani ai săi.

Radu Peas

La cererea de eliberare condiţionată făcută de fostul primar din Constanţa, Radu Mazăre, tribunalul din Sectorul 4 va decide miercuri.

Primul termen limită din dosar a fost pe 19 martie, iar la 9 aprilie livrarea a fost amânată la 17 aprilie.

După fuziunea a două sentințe finale primite de fostul primar al Constanței, unul din cei nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și altul de cinci ani de închisoare în dosarul Polaris, Radu Peas a primit o pedeapsă de 9 ani de închisoare.

La 10 decembrie 2015, Radu Mazără a fost dat în judecată în dosarul Polaris pentru trei capete de mită, abuz de serviciu în cazul în care funcționarul a obținut pentru el însuși sau pentru un alt beneficiu nejustificat și conflict de interese.

În inculpare, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a declarat că Radu Peas a primit opt milioane de euro şi peste opt milioane de lei de la reprezentanţii companiei pentru a facilita emiterea documentelor, câştigarea unei licitaţii sau încheierea contractelor.

În acest caz, Radu Mazare a fost condamnat la 3 februarie 2022 la cinci ani de detenție.

În dosarul de retrocedări ilegale, fostul primar al Constanței Radu Mazare a fost condamnat definitiv în februarie 2019 la 9 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, sub formă continuă și infracțiunea instituirii unui grup criminal organizat, împreună cu alți 31 de inculpați, funcționari publici, oameni de afaceri, notari și evaluatori.

În plus, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în Decizia nr. 32/2019 că mai multe dispoziții emise în temeiul Legii nr. 10/2001 și că alte documente care dețin daunele aduse de subevaluarea terenului care a fost plătit în despăgubire au trebuit să fie eliminate complet sau parțial.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Actualitate Ziare.com

Articole Recente