Alexei Volodin Inaugurează Noul Pian Steinway la Sala Radio cu un Concert de Brahms

Alexei Volodin

Vineri, 19 aprilie 2024 (din 19.) Faimosul pianist Alexei VOLODIN, care are o reputaţie de peste 170 de ani, este invitat să inaugureze noul pian concert “Steinway” al sălii Radio. Faimosul producător de pian a creat o tradiţie unică care se întinde pe o perioadă de peste 170 de ani. În 1853, compania a fost fondată de Heinrich Engelhard Steinweg, un constructor german de pian. Al doilea punct de producție din Hamburg (Germania) a urmat fabricii din New York, iar astăzi cele mai mari săli de concerte din lume au cel puțin un pian Steinway pregătit pentru concerte.

Alexei Volodin va juca solo Concertul nr. 1 cu RADIO National ORCHESTRA. 1 pentru pian şi orchestră semnată de Brahms. Alexei Volodin se bucură de un repertoriu extraordinar de divers, de la Beethoven şi Brahms la Ceaikovski, de la Rahmaninov şi Prokofiev la Scriabin şi Medtner.

Printre marile orchestre cu care a fost aplaudat se numără Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Sydney Symphony Orchestra, Japan Philharmonic Orchestra, St. Petersburg Filarmonica, Orchestra Symphonique de Montreal, Orchestra Mariinski, BBC Symphony Orchestra, etc. A cântat în cele mai importante săli de concerte din lume, precum Wiener Konzerthaus, Palau de la Música din Barcelona, Teatrul Mariinski, Filarmonica Paris, Other Oper din Frankfurt, Tonhalle din Zürich și Auditorio Nacional de Música din Madrid.

Concertul din 19 aprilie reprezintă al treilea eveniment al unui maraton artistic dedicat unuia dintre cei mai mari compozitori germani: Johannes Brahms. Ansamblul Radio România prezintă Integral al lucrărilor simfonice şi de concertare semnate de Brahms la 4 concerte extraordinare în sezonul 2023-2024.

Dirijorul şef al Filarmonicii Slovace, Daniel RAISKIN, va conduce spectacolul de seară. El este directorul muzical al Orchestrei Simfonice Canadiene Winnipeg şi dirijorul principal al Orchestrei Filarmonice din Belgrad.

DANIEL RAISKIN a dezvoltat un repertoriu vast și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți dirijori ai generației sale cu semnătura sa artistică inconfundabilă. Fiul unui muzician proeminent, Daniel Raiskin a crescut în Sankt Petersburg. El și-a continuat studiile la Amsterdam și Freiburg în timp ce urma cursurile la renumitul conservator din orașul său natal. Într-o întâlnire cu ilustrul profesor Lev Savich, el a fost inspirat să ia bagheta concentrându-se mai întâi pe vioară. În plus, a urmat cursuri cu maeștri precum Mariss Jansons, Neeme Järvi, Milan Horvat, Woldemar Nelson și Jorma Panula.

Orchestra Simfonică Națională din Napoli, Orchestra Simfonică Națională din Taiwan, Orchestra Națională din Lyon, Orquesta Sinfónica din Tenerife, Filarmonica din Osaka, Orchestra de Cameră suedeză și Orchestra Filarmonică din Varșovia sunt doar câteva dintre ansamblurile unde se afla Hong Kong Sinfonietta. A fost dirijor al Staatsorchester Rheinische Philharmonie din Koblenz, Germania, din 2005 până în 2016 și al Orchestrei Filarmonice Artur Rubinstein din Lódz, Polonia, precum și dirijorul principal al Orchestrei Simfonice din Tenerife 2017/18.

Simfonia nr. 2 va încheia seara de la Sala Radio. 4, ultima simfonie a lui Brahms, realizată de el la premiera absolută a lui Meiningen (Germania) la 25 octombrie 1885.

Concertul va fi LIVE pe Radio Romania Cultural and Radio Romania Musical, pe toate frecventele. Concertul poate fi de asemenea ascultat LIVE online, pe site-urile postului de radio și prin aplicația Radio Romania, care este disponibilă pentru dispozitive iOS și Android.

Biletele pot fi achiziţionate de la biroul de bilete Radio Hall (telefonul 021 314. 68. 00). Vă rugăm să consultați site-ul oficial, www.tickethouse.com pentru informații privind programul casei de bilete. Orchestradio. ro – secţiunea Bilete. Biletele sunt disponibile şi online – pe entertix. Ro şi Myticket. ro – şi în librăriile Cărturesti.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Rador - Cultura

Articole Recente