Războiul împotriva TikTok, explicat. Cât de probabil e să se interzică și în România aplicația?

TikTok

O lege care va interzice, practic, TikTok pe teritoriul SUA a trecut pe repede-înainte prin Congresul american și a fost rapid promulgată și de președintele Joe Biden, pe 24 aprilie. Va mai dura până va produce efecte și TikTok a anunțat deja că o va contesta în instanță, însă decizia e una istorică: e pentru prima oară când guvernul american interzice cu totul o companie media.

TikTok e deja interzisă în India, Nepal, Afganistan, Iran și Somalia. Uniunea Europeană are în derulare în prezent două investigații privind platforma, care e interzisă pe telefoanele oficialilor și funcționarilor europeni. Și în România, angajaților de la stat li s-a recomandat să nu își instaleze aplicația pe telefon. Ba chiar a apărut discuția, pornită de anumiți politicieni, cu privire la „reglementarea urgentă” .

TikTok este, deci, cea mai controversată platformă socială, deși modelul său de business nu diferă cu mult de al celorlalte mari companii de acest gen, cum ar fi Meta, X (fostul Twitter) sau Google. Cum s-a ajuns aici și cât de periculoasă e aplicația de fapt?

Citește continuarea pe Panorama.

Articol preluat de pe: Hotnews Economie

Articole Recente