Supraveghere Judiciară pentru un Bărbat Care și-a Irosit Averea cu Amanta Româncă

Averea

Caz fără precedent: Un bărbat care și-a cheltuit averea cu amanta româncă a fost plasat sub supravegherea unui tutore de către judecătorii Curții de Casație. Instanța Supremă a decis, după ce a analizat cererea fostei lui soții, că bărbatul că face cheltuieli nechibzuite, după ce s-au evaporat peste 500.000 de euro din averea bărbatului.

Un caz special a fost asistat de Curtea Supremă italiană din Ferrara. O femeie a iniţiat o abordare legală împotriva fostului ei soţ, care, după un divorţ amical, şi-a irosit repede averea pentru a-şi distra amanta română.

Până în prezent, nimic neobişnuit, conform instanţei, dar lucrurile s-au complicat când omul nu a putut plăti pensia alimentară fostei sale soţii, fiind prea ocupat cheltuindu-şi averea cu noul său partener. Fosta lui soţie l-a dat în judecată. După ani de procese, a venit și sa încheiat controversat. Inițial, o instanță a confirmat hotărârea în primă instanță, dar ulterior a fost anulată prin recurs, atunci când judecătorii au ajuns la concluzia că fosta soție “avea alte mijloace pentru a satisface sau garanta cererea,” excluzând pensia alimentară a fostului soț, potrivit lui StiriDiaspora, care citează Ilsusiario.

Disputa a ajuns la Curtea Supremă, care a decis să se bazeze pe conceptul de “prodigalitate,” definit ca o tendință (aproape patologică) de a cheltui bani excesiv, “în raport cu propriile condiții socio-economice și valoarea care poate fi atribuită în mod obiectiv banilor,” chiar dacă nu există probleme mentale asociate, ci doar riscul sărăciei.

Man ‘broke’ peste o jumătate de milion de euro cu amanta românească

Curtea Supremă a decis că “o persoană este liberă să-şi elibereze proprietatea, chiar şi în mare măsură, prin reducerea a ceea ce este legal disponibil.” Cu toate acestea, această libertate nu poate crea o situație în care persoana nu este în măsură să își îndeplinească obligațiile de solidaritate care i-au fost deja impuse, inclusiv plata pensiei alimentare, sau chiar să își satisfacă propriile nevoi, în ciuda resurselor sale financiare. Fostul soţ, datorită “minunatului” său, “a cheltuit aproximativ 512,000 de euro din moştenirea sa personală, irosind sume mari de bani fără să-şi recunoască valoarea.

În lumina acestor considerații, Curtea a ales să plaseze bărbatul sub supravegherea unui curator, cu responsabilitatea de a se asigura că respectă condițiile acordului de divorț, inclusiv plata pensiei alimentare către fosta soție.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Diaspora

Articole Recente