Cea mai mare problemă de familie, potrivit procurorilor de DNA, a fost promisiunea unei rude de a-l scoate din procedurile penale.

DNA

Un bărbat a fost reţinut de procurorii DNA pentru trafic de influenţă după ce a fost prins în flagrant delict când primea 20.000 de euro de la o rudă a unei persoane trimise în judecată în schimbul promisiunii că poate interveni pentru aceasta la judecători de la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a înlătura controlul judiciar şi a obţine ulterior achitarea sau condamnarea cu suspendare, informează News.ro.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat marţi că procurorii de la Secţia Anticorupţie au ordonat acţiuni penale şi detenţie non-stop, începând cu 15 aprilie, a unui acuzat, pentru trafic de influenţă.

Prin urmare, la 11 aprilie, el a susținut că a primit o sumă de 20.000 EUR de la o persoană (martor în cauză) care fusese anterior acuzată de procurorii anticorupție pentru a introduce ilegal presupusa influență pe care ar fi lăsat-o în urmă pentru a-i convinge că ar fi folosit intermediarii pentru a introduce ilegal presupusa influență asupra judecătorilor din cadrul Curții de Apel de la București pentru a dispune de măsura preventivă a controlului jurisdicțional și a plăti sau a aplica o pedeapsă cu suspendare

A primit bani de la o rudă a martorului

În acest context, inculpatul a primit luni o rudă de 20 000 de euro de la un martor, iar infracţiunea flagrantă a fost menţionată.

În conformitate cu articolul 309 din Codul de procedură penală, pârâtul a fost informat cu privire la calitatea procedurii și la acuzații.

Marţi urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti, cu o propunere de arestare preventivă de 30 de zile.

Atunci când procurorii ADN au depus două cazuri la justiţie în legătură cu promisiunile făcute unui acuzat pentru tentativă de omor a unui magistrat pentru a-l investiga în timp ce era liber şi ulterior condamnat cu suspendare, persoana de la care a pretins că cei 20.000 de euro au fost judecaţi în martie. Un avocat de la barul Ialomita şi alţi doi ar fi cerut zeci de mii de euro în acest scop.

EkoNews.ro

Articole Recente