Escrocheria biletelor ieftine: Furtul din magazinele duty-free, o nouă tactică în aeroporturile din Europa de Vest

duty-free

O escrocherie ingenioasă a pus pe jar autoritățile aeroportuare din vestul Europei,. Metoda, denumită pe scurt ‘biletul ieftin’ de autoritățile din Spania, a fost recent analizată la o presupusă pasageră de naționalitate română, care nu a sfârșit în avion, ci a fost arestată sub acuzația de furt dintr-un magazin duty-free shop.

Acest incident nu este izolat, potrivit autorităţilor, deoarece este o componentă a unui fenomen mai mare cunoscut sub numele de “escrocheria ieftină a biletelor.” ”

De asemenea, vezi: Con “Mă auzi acum?”: justificarea pentru ce este esențial să nu răspundeți cu “YES”

Presupusul infractor a fost prins în flagrant în timp ce încerca să fure 14 cutii de tutun, în valoare de aproximativ 1100 euro, dintr-un magazin duty-free la Son Sant Joan aeroport în Palma joia trecută. Ca urmare a intervenţiei unui agent privat de securitate la aeroport, femeia româncă a fost reţinută de Garda Civilă.

Femeia a evitat orice suspiciune de control de securitate folosind un card de îmbarcare pentru a intra în aeroport și în schimb a folosit un card de îmbarcare pentru a evita verificarea de securitate a aeroportului, în cazul în care ea a trecut scanarea de cod în avans. După ce a supraviețuit acestei etape, a intrat imediat în magazinul dual-free de la terminal, unde plănuise să-și folosească planul de a fura tutun și de a-l vinde mai târziu. Femeia a încercat să părăsească unitatea fără să plătească prin ascunderea 14 cutii de tutun într-o pungă mare sub pretextul de a merge la baie.

Cumpara bilete de avion ieftine, dar prada este de sute de ori mai bogat

Acest mod de operare s-a răspândit mai mult în ultimele luni, potrivit presei locale. Infractorii cumpără bilete extrem de low-cost cu companii aeriene low-cost pentru a avea acces la zona de liberty-free a aeroportului și pentru a fura produse valoroase. Ei părăsesc aeroportul după furt folosind terminalul de plecare fără a face nici o suspiciune.

Cercetările neoficiale sugerează că bandele organizate folosesc această tactică pentru a profita de diferenţele de preţ dintre diferitele naţiuni europene. Utilizarea tutunului costă mult mai puţin decât în Regatul Unit, de exemplu, făcându-l un obiectiv dezirabil pentru infractori.

Autorităţile cercetează în prezent acest cerc al criminalităţii şi iau în considerare modalităţi de a opri acest lucru în aeroporturile Europei de Vest şi în magazinele Duty-free.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Diaspora

Articole Recente