Linie de autobuz din Barcelona, intens frecventată de turiști, a fost ştearsă din Google și Apple Maps. Motivul este uluitor

Barcelona

Traseul autobuzului 116 din Barcelona, folosit frecvent de turişti pentru a ajunge la Park Güell, a dispărut din aplicaţii precum Google Maps şi Apple Maps.

Decizia a fost luată la solicitarea consiliului local al Barceloniei care a cerut aplicațiilor să ascundă traseul întrucât localnicii s-au plâns că le sunt afectate activitățile zilnice de supraaglomerarea creată de faptul că e folosită frecvent de turişti pentru a ajunge la Park Güell.

Spaniolii s-au săturat de prea mulți turiști. Protestatari au împânzit orașele cu sloganuri: “Întoarce-te acasă la tine”

Consiliul local a refuzat să confirme sau să infirme că a forţat Google şi Apple să ascundă traseul autobuzului, dar un purtător de cuvânt al Google a spus că acest gen de modificare nu se face decât la cererea autorităţilor locale.

Catalanii care circulă cu autobuzul 116 pentru a ajunge acasă s-au plâns că acesta este mai tot timpul aglomerat din cauza turiştilor care-l folosesc pentru a ajunge la Park Güell.

Vacanțele din Grecia vor fi mai scumpe sezonul acesta. Ce îi așteaptă pe români în destinațiile lor preferate

Park Güell este a doua cea mai populară atracţie a orașului, după bazilica Sagrada Familia.

EkoNews.ro

Articole Recente