Spaniolii s-au săturat de prea mulţi turişti. Protestatarii au umplut oraşele cu sloganuri: “Întoarce-te la casa ta”

turişti

Spaniolii s-au săturat de prea mulţi turişti. Protestatarii au umplut oraşele cu sloganuri: “Întoarce-te la casa ta”

Potrivit sloganul “Insulele Canare nu mai sunt capabile,” a fost făcut un apel pentru un protest care va avea loc sâmbătă în insulele acestui arhipelag, care este foarte popular pentru că este întotdeauna însorit. Scopul protestului este de a opri construirea a două complexe hoteliere pe Tenerife, insula principală din arhipelag, şi de a lua mai bine în considerare insularii şi mediul în urma boom-ului incontrolabil în turism.

“Insulele noastre sunt o comoară care trebuie apărată” susţine organizaţia “Canarias se agota” (“Insulele Canare se epuizează” n.r.) la originea mişcării de protest, şi ai căror membri au intrat în grevă săptămâna trecută pentru a exercita presiuni asupra autorităţilor.

Anul trecut, Insulele Canare au primit 16 milioane de vizitatori, de șapte ori mai mult decât cei 2, 2 milioane de locuitori. O cifră extrem de mare în ceea ce priveşte resursele locale, a declarat purtătorul de cuvânt al organizaţiei “Canarias se agota,” Victor Martin, care a denunţat o dezvoltare sinucigaşă.

Această nemulţumire nu este un fenomen izolat, cu tot mai multe mişcări antituriste, în special pe reţelele sociale, care apar în Spania în ultimele săptămâni.

Pe pereții și porțile caselor folosite pentru a găzdui turiștii pot fi văzute semne care citesc “Aici a fost casa mea” sau “întoarcere la casa ta” din Malaga, una dintre principalele destinații pentru turismul de soare și plajă. ”

Un hotel elegant este deschis de Robert De Niro pe coasta Mării Negre. Unde se află unitatea pentru turiștii livrați manual

Acelaşi lucru în Barcelona sau în Insulele Baleare, unde protestatarii au instalat panouri publicitare false pe anumite plaje unde se lansează avertismente, în engleză, despre riscul de a cădea cu pietre sau de a înţepa meduze periculoase, toate pentru a descuraja potenţialii vizitatori.

Presiunea imobiliară, multiplele închirieri de locuințe fiind utilizate pentru turism, forțând unii rezidenți să părăsească centrul orașului, precum și zgomot și alte aspecte negative ale mediului sunt printre plângerile rezidenților.

Presiunea hotelurilor Costa Brava asupra rezervelor de apă din Catalonia, care se confruntă cu o vrajă istorică uscată de trei ani, alimentează și nefericirea, deoarece autoritățile au declarat o urgență în aproape toate zonele zonei încă de la începutul lunii februarie.

“Există destinaţii turistice la limită. Este o problemă care apare la timp, la apogeul sezonului şi în anumite părţi ale ţării, dar creşte,” a recunoscut recent José Luis Zoreda, vicepreşedinte al excelentei organizaţii patronale.

Din 2010, în Spania au existat proteste împotriva suratismului, în special în Barcelona. Cu toate acestea, după pauza creată de Covid-19, se pare că exasperarea a atins un nou nivel, Spania găzduind un record de 85. Un milion de vizitatori străini au venit anul trecut.

Într-o dorință de a evita supraaglomerarea, mai multe orașe au decis să se mute la ofensivă, cum ar fi Saint-Sébastien, în Țara Bascilor (north), care la sfârșitul lunii martie a decis să limiteze componența grupurilor turistice din centrul orașului la 25 de persoane, după ce a interzis anterior ghizi de la utilizarea transportatorului în timpul tururilor ghidate.

În plus, Sevilla (sud) a anunțat la sfârșitul lunii martie că va începe să ofere acces plătit la renumita piață Plaza de Espana (Piața Spaniei, n.r.). Barcelona, la rândul său, a luat decizia de a elimina o linie de autobuz foarte bine-cunoscut de turiști de la Google Maps, astfel încât să se poată bucura de localnici.

Cu toate acestea, astfel de decizii nu sunt uşoare pentru autorităţi. Turismul în Spania reprezintă 12% din total. 8% din PIB și oferă 12. 6% din locurile de muncă, atât de multe familii se bazează pe acest sector și se opun inițiativelor care afectează turismul.

Metoda “biletului ieftin,” folosită tot mai mult de infractorii din Spania. Cum reuşesc să înşele autorităţile din aeroporturi

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Realitatea Extern

Articole Recente