Costel Corduneanu a murit. “Maestrul Moldovei” a fost una dintre interlopele legendare ale României

Costel Corduneanu

Costel Corduneanu, una dintre cele mai cunoscute figuri ale lumii interlope din Iași și liderul clanului Corduneanu, cunoscut și sub numele de “Ștefan cel Mare al Moldovei” sau ‘Stăpânul Moldovei’ a încetat din viață astăzi, 15 aprilie 2024. Acesta a ajuns unul dintre cei mai de temuţi capi ai lumii interlope din România, după ce şi a încheiat cariera de sportiv de performanţă, ajungând să reprezinte România chiar la Olimpiadă.

Corduneanu a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord și a fost internat mai târziu într-un spital din Targu Mureș pentru câteva săptămâni. Se ştia că liderul lumii interlope Iaşi a avut probleme medicale de mult timp, şi recent, fratele său, Vasile Calin, a fost internat după un atac de cord, la Spitalul Spiridon din Iaşi.

În luna martie a acestui an, Costel Corduneanu a trecut prin momente critice, aproape de moarte, dar doctorii au reuşit să-i salveze viaţa prin operaţii complicate.

După operaţia din martie, temutul interlop Costel Corduneanu a fost afectat de hemoragia internă, potrivit informaţiilor. Dar din nou, doctorii au intervenit în ultimul minut şi au reuşit să il stabilizeze.

Liderul clanului Corduneni a debutat la Olimpiada de Vară din 2016.

Pe social media, membrii familiei sale au început să trimită mesaje de condoleanţe. Nepotul lui Costel Corduneanu a spus, “Dumnezeu să te ierte, unchiule! Ai fost, eşti şi vei rămâne în inimile noastre! Regele nostru. ”

Înainte de a intra în lumea interlopă și de a deveni unul dintre cei mai temuti lideri de clanuri din România, “Maestrul Moldovei” a fost anterior Campionul Mondial de Luptă și Subofițer în cluburile Steaua și Dinamo Brașov.

Costel Corduneanu a fost campion mondial la cadeți și a participat la două Jocuri Olimpice, clasate pe locul 9 în Barcelona, 1992 și 14 în Atlanta, 1996. În 1996 Atlanta OJ și fratele său, Gheorghe Corduneanu, au participat și au ocupat locul al șaptelea în lupte libere, categoria 48 kg.

Costel Corduneanu a murit

Costel Corduneanu este considerat una dintre cele mai importante figuri ale lumii interlope din Moldova și ar fi avut legături cu mafia rusă.

Potrivit surselor, el a sugerat să se alăture temutului grup criminal ca hoţ în drept, care i-ar fi acordat statutul de membru cu drepturi depline şi ar fi trebuit să protejeze interesele mafiei ruseşti în România.

În plus, se spune că Costel Corduneanu i-a tatuat pe celebrii actori într-un salon de tatuaje din România la cererea sa. Cu toate acestea, se spune că aceste tatuaje au fost făcute la cererea lui Costel Corduneanu.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Social

Articole Recente