Apple se pregăteşte să anunţe cel mai puternic procesor al companiei: M4

apple

Apple se pregăteşte să lanseze o nouă generaţie de procesoare, seria M4, proiectată să echipeze modele viitoare de calculatoare MacBook şi Mac, conform ultimelor informaţii.

Pentru a concura cu giganții Microsoft și Qualcomm, noile jetoane sunt concepute pentru a face îmbunătățiri semnificative, inclusiv funcții de inteligență artificială.

Vânzările de Mac au scăzut cu 27% în anul fiscal precedent, care s-a încheiat în septembrie 2023, un declin neașteptat după succesul anului 2022. Lansările recente, cum ar fi modelele M3 de MacBook Pro, nu au reușit să stimuleze vânzările, jetoanele M3 venind fără salturi de performanță pentru a impresiona piața.

Ce Apple așteaptă din seria M4

Apple intenționează să îmbunătățească aceste minute și să încorporeze capacitățile de ultimă oră de inteligență artificială în produsele sale cu noua serie M4. Primele dispozitive M4-echipate urmează să fie lansate la sfârşitul acestui an, iar în prima jumătate a anului vor fi disponibile mai multe modele.

Noi versiuni ale iMac, modele de 14 și 16 inch MacBook Pro, atât în versiuni low-end și high-end, precum și noi Mac mini configurații sunt de așteptat să fie lansate. În plus, Apple anticipează actualizarea liniilor Mac Studio și Mac Pro și introducerea de noi modele de 13 și 15 inch MacBook Air echipate cu cipuri M4 în 2025.

Pe lângă dezvăluirea următoarei versiuni majore a sistemului de operare MacOS, Apple va dezvălui, de asemenea, următoarea versiune majoră a sistemului de operare MacOS la Conferința Dezvoltatorilor din iunie 2024, unde toate aceste inovații ar putea fi prezentate în detaliu. Seria de procesoare M4 va include trei variante: M4, pentru dispozitive accesibile, M4 Pro pentru versiuni intermediare și M4 Max pentru vârful gamei, cum ar fi următorul model Mac Pro.

În plus, Apple analizează posibilitatea de a permite configuraţii pentru calculatoarele Mac care vor utiliza noi cipuri M4 cu până la 512 GB memorie RAM, care ar merge dincolo de curent 192 GB capac.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Tech Ziare.com

Articole Recente