Înainte de alegerile din acest an, Apple a informat utilizatorii din aproape 100 de ţări că sunt urmăriţi personal de spyware.

Apple

Apple informat Utilizatorii de iPhone în zeci de națiuni că ar putea fi ținta de “atacuri de spionaj mercenar.” Conform mesajului trimis de Apple, scopul acestora ar fi acela de a compromite siguranța telefonului unora dintre persoanele vizate personal.

Compania americană a trimis mesajul de avertizare utilizatorilor de iPhone din 92 de țări, care au început notificarea utilizatorilor începând cu 2021. Aceste mesaje conțineau frecvent un avertisment că “actorii statului” sunt responsabili pentru atacurile care au fost înlocuite recent cu “atacuri de spyware mercenar.”

Apple a descoperit că sunteți ținta unui atac spion mercenar care încearcă să compromită de la distanță securitatea iPhone-ului legat de acest ID Apple. Acest atac este foarte probabil să fie atât cu privire la tine personal, fie că este vorba despre cine ești sau linia ta de muncă. Apple trimite acest anunț cu mare certitudine, dar nu este niciodată posibil pentru ca acesta să fie complet confirmat. Deci, ia-o în serios. Nu putem oferi mai multe detalii cu privire la motivul acestei notificări, deoarece ar putea ajuta hackerii mercenari care te vizează în viitor, spune Apple în notificarea citată de TechCrunch.

Software-ul NSO Group Pegasus a fost “excepțional de rar și mult mai sofisticat decât majoritatea activităților de criminalitate cibernetică,” potrivit companiei, care l-a dat drept exemplu.

Atacurile de spionaj au loc înainte de alegeri, unde peste 4 miliarde de oameni pot vota, inclusiv cele din India, SUA şi România.

Articol preluat de pe: Tech Ziare.com

Articole Recente