Microsoft interzice folosirea anumitor funcții ale tehnologiei sale de Inteligență Artificială de către poliție

Microsoft

Funcțiile de recunoaștere facială prin inteligența artificială Microsoft nu vor fi disponibile forțelor de ordine. Utilizarea tehnologiilor Azure OpenAI de către poliție a fost interzisă în mod expres de către compania fondată de Bill Gates.

Microsoft a modificat termenii de utilizare a recunoașterii faciale prin tehnologia sa Azure OpenAI pentru a interzice utilizarea ei în orice fel de către sau pentru poliția din SUA. O altă interdicție impusă la nivel global pentru inteligența artificială vizează folosirea ei de către poliție în timpul patrulelor.

Astfel, în orice situație în care polițiștii ar folosi camere de corp (Body Worn Camera) sau a camere de bord, tehnologia OpenAI de recunoaștere facială este interzisă de către Microsoft, potrivit Mashable.

Gigantul IT avea deja în termenii de utilizare ai modelelor OpenAI interdicții cu privire folosirea în procesul de identificare al suspecților. Microsoft interzicea și până acum recunoașterea facială pe baza particularităților fizice.

Multe secții de poliție din SUA încearcă să implementeze utilizarea inteligenței artificiale pentru a examina milioanele de ore înregistrate video de către polițiști.

Articole Recente